Links

 

Uitnodiging NOVAM Orkestenfestival 2018 

 

Aan alle besturen en dirigenten van Accordeonorkesten ,

 

Op 8 april 2018 organiseert de orkestcommissie van de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica de tweede editie van het nieuwe en succesvolle festival voor accordeonorkesten. Dit festival zal weer plaatsvinden in het Akoesticum in Ede. Via deze brief nodigen wij iedereen van harte uit om aan dit festival deel te nemen. Door deel te nemen krijgt uw orkest de mogelijkheid om in een concertzaal van topkwaliteit te spelen. Daarnaast biedt het ook de kans om kennis te maken met andere verenigingen. Er is open inschrijving van orkesten , de orkestcommissie hoopt dat de animo om deel te nemen aan dit festival weer groot zal zijn.

 

Bij de opzet van het tweede festival in 2018 zijn een paar inhoudelijke veranderingen :

 

1. Om het jureren te vergemakkelijken wil de orkestcommissie de komende keer een indeling op twee niveaus gaan maken.

In de ene zaal spelen orkesten met een niveau t/m waarschijnlijk eind tweede afdeling , In de andere zaal spelen orkesten vanaf begin eerste afdeling en hoger.  De orkestcommissie deelt de ingeschreven orkesten op grond van de opgeven werken in volgens niveau-indeling van de cataloguslijst accordeonorkesten van de Novam. (Zie website www.novam.net  , http://www.novam.net/catalogus-accordeonorkesten.html )

 

2.  De tweede verandering betreft de toekenning van prijzen.  Per zaal wordt door een deskundige jury alleen een eerste prijs toegekend . Om de orkesten op meerdere punten te kunnen beoordelen gaat de orkestcommissie volgend jaar, per zaal de publieksprijs van het eerste festival vervangen door 2 extra juryprijzen: Prijs voor de vertolker van “ Beste Originele Compositie” voor Accordeonorkest en Prijs voor “Meest Sterke en Samenhangende Programma”  

 

3. Ieder Orkest mag verder 5 minuten inspelen op het podium , een andere verandering is dat de programmatijden van de orkesten alternerend worden, orkesten beginnen niet meer op hetzelfde moment. Op deze manier kunnen spelers eerder in een andere zaal naar elkaar luisteren.

 

De jury houdt zo veel mogelijk rekening met alle facetten van het musiceren. Alle juryleden proberen een positief opbouwend rapport te schrijven, het gaat er vooral om dat de orkesten zoveel mogelijk naar elkaar luisteren en op ideeën gebracht worden. Ieder orkest probeert naar hun beste kunnen te spelen, een positief opbouwend juryrapport is daarbij zeer belangrijk!

 

Aan het eind van de dag wordt de uitslag bekend gemaakt door een deskundige vakjury. Orkesten krijgen schriftelijke, positief opbouwende kritiek. Let wel: Er worden géén punten gegeven. Er is geen limiet aan het aantal te spelen stukken, maar de maximaal toegestane tijdsduur van het programma bedraagt max. 20 speelminuten. 

 

De kosten voor deze dag bedragen €85 voor leden NOVAM en €130 voor niet leden NOVAM  

Inschrijving is mogelijk vanaf 1 september 2017 tot 15 februari 2018. Het inschrijfformulier is ook te vinden op www.novam.net 

 

Wij denken dat deze veranderingen het festival nog aantrekkelijker maakt en hopen U in groten getale te mogen ontmoeten op 8 april 2018 in Ede!

Mochten er nog vragen zijn m.b.t. tot het festival, stuur uw vraag dan naar christa.novam@gmail.com

 

Met vriendelijke groeten

namens de orkestencommissie NOVAM

 

Christa Groeneveld

 

 

Orkestcommissie NOVAM: 

Christa Groeneveld

Tim Fletcher   

Leo van Lierop

Evert van Amsterdamvoor accordeonverenigingen klik op onderstaande links

Accordeonvereniging DAC

Accordeonvereniging Klaaswaal

Accordeonvereniging Alphen Opus 2

Accordeonvereniging Scala Rotterdam

Accordeonvereniging DOV Maasdijk

Harmonievereniging Rotterdam aan Zee

Smartlappenkoor Hoekse Tranentrekkers

Reageren is niet mogelijk