Dirigent

Wij zijn er trots op om één van de zusjes van Wanrooy (Paula) te hebben kunnen contracteren.

Paula van Wanrooy

Sinds 1999 is Paula dirigent van de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging.2013 MJKjuli2013 243 Wülfrath, Paula

Paula, geboren in Klaaswaal, startte haar muziekcarrière op 8 jarige leeftijd bij Huib Bervoets, ‘oud-dirigent’ van het Hoeksche Waards Accordeonorkest NLS uit Klaaswaal.

Op 3 juni 1983 behaalde zij aan het Rotterdams Conservatorium haar diploma muziekvakonderwijs ‘Uitvoerend musicus accordeon’ en ook haar diploma onderwijsakte ‘B’. Zij studeerde verder en behaalde op 8 juni 1984 aan hetzelfde conservatorium haar diploma Kamermuziek Accordeon. Dat was nog niet genoeg en ging in Tilburg aan het Brabants Conservatorium ensembles directie studeren en daarvoor behaalde ze op 20 augustus 1985 haar diploma.

Paula is samen met haar zus Anny een begrip op accordeongebied in het binnen en buitenland. Al vanaf 1970 zijn ze regelmatig op televisie te zien en te beluisteren. In 1981 ronden ze hun studies accordeon, piano en schoolmuziek aan het conservatorium succesvol af in een gezamenlijk concert. In dat zelfde jaar winnen ze als accordeonduo de wereldkampioenschappen in Saint-Etiennes (Frankrijk). Het duo maakt tournees over de hele wereld van Japan tot Amerika en zijn veelgevraagde artiesten.

Paula is verder als dirigent verbonden aan het Hoeksche Waards Accordeonorkest(1986), het Dordts Accordeon Centrum te Dordrecht(2006), Shantykoor de Hoeksche Waard te ’s-Gravendeel(2009) en de Hoekse Tranentrekkers te Hoek van Holland(2011).

Naast haar dirigentschap geeft zij ook les bij diverse verenigingen en treedt ze regelmatig op met bekende artiesten.

Onderstaande link kun je aanklikken voor meer informatie:
http://www.zusjesvanwanrooy.nl

 

Reacties zijn gesloten.